Elindult a NeMo projekt

2022.11.20.
Elindult a NeMo projekt

A NeMO projekt (Neural Underpinnings of Memory Ontogeny, magyarul: Az emlékezet egyedfejlődésének idegtudományi háttere) a Babalabor és a Természettudományi Kutatóközpontban működő Hippocampal Circuit and Code for Cognition Lab (HCCCL – magyarul: Hippokampális hálózat és kód a kogníció szolgálatában kutatólabor) közös kutatása.

A projekt célja annak feltárása, hogy mik azok az agyban végbemenő változások, amelyek lehetővé teszik, hogy a gyerekek képesek legyenek rendkívüli sebességgel rengeteg tudást felhalmozni, miközben egyedi emlékeik részleteit kifejezetten nehezen idézik fel. A kérdés megválaszolására egy 3 éven át tartó longitudinális (utánkövetéses) kutatást indítunk, amely a 4-6-éves gyermekek emlékezeti fejlődését vizsgálja különböző játékos feladatok segítségével, míg az agyi változásokat  mágneses rezonancia (MR) képalkotás segítségével térképezzük fel.

Ha szeretne többet megtudni a NeMO kutatásról és kutató partnereinkről, látogasson el a HCCCL angol nyelvű honlapjára ezen a linken.